روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه
چه نکات بهداشتی در عید قربان باید رعایت کنیم؟
روز دهم ماه ذی الحجه مصادف یا عید سعید قربان از گرامی ترین اعیاد مسلمانان است ، بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان در این روز گوسفند و گاو را قربانی کرده و گوشت آن را بین همسایگان و مستمندان تقسیم می کنند
روز دهم ماه ذی الحجه مصادف یا عید سعید قربان از گرامی ترین اعیاد مسلمانان است ، بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان در این روز گوسفند و گاو را قربانی کرده و گوشت آن را بین همسایگان و مستمندان تقسیم می کنند، لذا شایسته است در این روز ذبح گوسفند و گاو با رعایت مسائل بهداشتی و در اماکن بهداشتی صورت گیرد. براساس آمارها 400 بیماری مشترک میان انسان و دام ازجمله تب کریمه –کنگو ، سل ، تب مالت ، سیاه زخم و ... شناسایی شده است. در سال جاری 80 مورد بیمار مبتلا به تب کریمه- کنگو با 5 مورد مرگ در سراسر کشور گزارش گردیده است ، بنابراین رعایت نکات ذیل در عید قربان برای پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام بسیار ضروری به نظر می رسد:
1- برای خرید دام به اماکنی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور است مراجعه شود.
2- محل ذبح دام باید تمیز و قابل شستشو و ترجیحا با کف کاشی و سرامیک باشد، از ذبح دام در کوچه و خیابان به علت خطر انتشار آلودگی باید پرهیز گردد.
3- بهداشت فرد ذبح کننده بسیار مهم است و باید از لباس کار مخصوص ( دستکش ، عینک ، لباس ) برای ذبح دام خصوصا برای پیشگیری از تب کریمه- کنگو به فرد ذبح کننده استفاده شود.
4- برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کشنده تب کریمه- کنگو مردم باید گوشت های حاصل از دام های ذبح شده را حتما به مدت 24 ساعت دریخچال نگهداری کرده و از توزیع آن بین همسایگان و مصرف بلافاصله آن خودداری کنند.
5- از بازی کردن کودکان با دام های نذری به دلیل انتقال بیماری تب کریمه- کنگو ، تب مالت ، سیاه زخم و ... باید به شدت پرهیز گردد.
6- در صورت بروز علائم شبیه آنفلوانزا همراه با خونریزی های پوستی چند روز پس از مواجهه با دام باید سریعا به نزدیکترین مرکز بهداشتی –درمانی یا بیمارستان مراجعه نمایید.
7- از مصرف جگرو سایر متعلقات حیوان ذبح شده به شکل نیمه پخته و خام جدا خودداری نمایید.