روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه
هفته جهانی تغذیه با شیر مادر گرامی باد
هفته جهانی تغذیه با شیر مادر گرامی باد

همه ساله از 10 تا 16 مرداد به عنوان هفته جهانی شیرمادر تعیین می شود .
هدف از نامگذاری این روز تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است .
شعار امسال هفته جهانی تغذیه با شیرمادر : (تغذیه با شیرمادر : کلید توسعه پایدار )
هفته تغذیه با شیرمادر همچین به ما فرصتی می دهد تا خانواده ها و مردم را از مزایای تغذیه زود هنگام و انحصاری با شیرمادر آگاه کنیم .
تغذیه انحصاری با شیرمادر برای 6 ماه اول زندگی و ادامه شیرمادر ، همراه با تغذیه تکمیلی تا دوسالگی یا بیشتر توصیه می شود .
شروع تغذیه با شیرمادر به طور طبیعی در دقایق تا ساعات اولیه عمر با تماس پوست با پوست مادر و نوزاد شروع می شود و آنها را برای تحقق تغذیه مطلوب با شیرمادر کمک می نماید.
اهیت تغذیه با شیرمادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار ، بیش از سایر غذاها برای نوزادان توصیه شده است .
* شیر مادر از لحظه تولد تا پایان ماه ششم زندگی، نیازهای غذایی شیرخوار را که برای رشد طبیعی او لازم است، تامین می کند.
* آغوز (کلستروم یا ماک) یا شیر روزهای اول، زردرنگ و غلیظ، بسیار مغذی و حاوی مواد مفید و ارزنده ای است که به منزله اولین اقدام ایمن سازی برای حفاظت کودک بر ضد بیماری های عفونی است.
* چربی و پروتئین شیر مادر بهتر از دیگر انواع شیرها هضم و جذب می شود، به همین دلیل دل دردهای قولنجی، جمع شدن گاز، استفراغ و حساسیت نسبت به پروتئین در شیر خوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر مشاهده می شود.
* ترکیب شیر مادر همراه با رشد شیرخوار در سنین مختلف تغییر پیدا می کند، چربی شیر مادر در اوایل دوران شیردهی و در شروع هر وعده شیر کمتر است و سپس میزان آن به تدریج اضافه می شود.
* به علت وجود آب کافی در شیر مادر بخصوص ابتدای شیر، تشنگی شیرخوار برطرف می شود و نیازی به دادن آب یا آب قند در 6 ماه اول و قبل از شروع غذای کمکی حتی در مناطق بسیار گرم و خشک نمی باشد .
پیامبر (ص) :
برای کودک ، شیری بهتر از شیرمادرش نیست .
محیا محمدی ( کارشناس تغذیه _ واحد بهداشت خانواده )
( شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه )
( تابستان 1395 )