روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه
هفته جهانی ترویج تغذیه با شیرمادر گرامی باد.
"حمایت همه جانبه برای تداوم شیردهی مادران – با هوش و قوی با شیر مادر"

تغذیه انحصاری با شیر مادر برای 6 ماه اول عمر فواید بی نظیری را به شیر خواران و مادران اعطاء می کند . شروع به موقع غذاهای کمکی مناسب ، کافی و سالم از پایان شش ماهگی به رفع کمبود های غذایی وتامین نیازهای شیرخواران در این سن کمک نموده و تداوم تغذیه با شیر مادر در دوسال اول عمر، سلامت جسمی و روانی شیر خواران و مادران را به ارمغان می آورد.
تغذیه با شیر مادر جان بیش از یک و نیم میلیون شیر خوار را در سال نجات می دهد و ازمیلیونها شیر خوار از ابتلا به بیماریهای شایع قابل پیشگیری حفاظت می شود. . تغذیه با شیر مادر سبب استحکام روابط عاطفی مادر و کودک شده و از طریق کاهش احتمال مرگ و میر ناشی از خونریزی در مادران ، کاهش خطر ابتلاء به سرطان پستان و تخمدان و پوکی اسخوان نقش مهمی در سلامت مادران ایفا می کند . در حفاظت از محیط زیست ، امنیت غذایی شیر خواران ،کاهش هزینه های ابتلا و بستری کودکان ، تکامل شخصیت روانی اجتماعی و افزایش ضریب هوشی آنان نقش بسزایی دارد.
نکاتی چند در خصوص شیردهی :
- عامل مهم تولید شیر و افزایش حجم آن ، مکیدن مکرر شیر خوار و تخلیه کامل پستان است .
- استفاده از تمام مواد غذایی کلید اصلی تغذیه درست در مادران شیرده است.
- نیازی به پرهیز وحذف هیچ ماده غذایی در زمان شیر دهی نیست مگر در موارد استثنایی و توصیه پزشک
- نمودار صعودی رشد کودک ( نمودار رسم شده در کارت واکسیناسیون کودک) نشانه کافی بودن شیر مادر است .
- تغذیه کودک باشیر مادر چه از لحاظ فاصله شیردهی و چه از لحاظ مدت شیر دهی باید بر اساس میل شیر خوار باشد یعنی در هر وعده باید آنقدر بمکد تا با رضایت پستان را رها نماید یا حتی وعده های شیر خوردن نیز مطابق خواست خودش باشد.
- قبل از هر بار شیر دهی نیازی شسته پستان با صابون نمی باشد این کار موجب تحریک نوک پستان ، از بین رفتن چربی های پوست و ترک خوردگی آن می شود
- آشامیدن بیش از حد مایعات شیر را زیاد نمی کند بلکه مکیدن مکرر پستان توسط شیر خوار منجر به افزایش شیر می گردد.
- درست است که شیر دادن امری غریزی است ولی نیاز به تمرین و آموزش دارد و مادران باید مهارت لازم را پیدا کنند تا در شیردهی موفق شوند.