روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکووه
نکات بهداشتی سفر
بهداشت مواد غذایی
- غذای آماده به مصرف را رو باز نگهداری نکنید.
- جهت مصرف نوشیدنی داغ( چای، آب جوش، قهوه و شیر) از لیوان یکبار مصرفمناسب ترجیحا" گیاهی یا کاغذی استفاده کنید.
- از خرید و مصرف پنیر های محلی جدا خودداری نمایید.
- قوطی های کنسرو سالم بوده و باید فاقد هر گونه بادکردگی ، فرو رفتگی ، ضرب دیدگی و زنگ زدگی باشند.
- غذای کنسروی مطئمن ترین غذا در طول سفر است.
- کنسروها را پس از اطمینان از تاریخ مصرف آن و دارا بودن مجوز وزارت بهداشت باید به مدت 20 دقیقه قبل از مصرف بجوشانید
- تخم مرغ را هرگز نشویید و در صورت شستن سریعا مصرف کنید.
- از خرید هر نوع مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد خودداری نمایید.
- غذا را بطور کامل بپزید.
- غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار نباید گرم شود
- در صورت عدم دسترسی به یخچال و یا یخدان از مصرف مجدد غذایی که بیش از ۲ساعت از طبخ آن میگذرد خودداری کنید.
- غذاهای پخته شده را از غذاهای خام جدا کنید .
- از مصرف سالاد الویه باستثنای سالاد الویه بسته بندی شده صنعتی به عنوان غذای مسافرتی اکیدا خودداری نمایید.
- از خرید و مصرف شیرینی جات و تنقلات حاوی رنگهای مصنوعی به شدت پرهیز کنید.
- از مصرف مجدد روغن حرارت دیده جدا خوداری نمایید.
- برای پیشگیری از بیماریهای روده ای حتما میوه و سبزیجات را با محلول گندزدا بعد از شستن گندزدایی نمایید.
- سالم سازی سبزیجات شامل 4 مرحله است:1- پاکسازی از گل و لای 2- انگل زدایی با مایع ظرفشویی 3- گندزدایی 4- شستشو با آب
- در هنگام سفر توصیه می شود به همراه غذا "ماست" مصرف کنید.
- توصیه می شود به هنگام سفر از لیموترش و یا آبلیمو به همراه غذا استفاده نمایید.
- برای تهیه سالاد یا خرد کردن نان و سبزیجات از چاقوها و تختههای جداگانه استفاه کنید.
- دستها و تمام سطوح و وسایل آماده سازی غذا را با مایع ظرفشویی و آب گرم قبل و بعد از تماس با گوشت مرغ و ماهی خام بشویید.
- بهترین میوههایی که برای مسافرت میتوان همراه داشت میوههایی مانند موز، سیب و پرتقال هستند که برای مصرف باید پوست آنها کنده شود.
- تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوریهای نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.
بهداشت آب
- از خوردن آب بطری شده یخ زده خودداری کنید.
- از مصرف آبهای سطحی، چشمهها و دریاچهها خودداری کنید.و آب مصرفی خود را از منابع مطمئن و شبکه های آبرسانی تهیه کنید.
- بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شود.
در صورت مشاهده تخلفاتبهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراتب را به سامانه مردمی رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره 190 اطلاع دهید