• تاریخ انتشار : 1397/02/08 - 09:13
  • بازدید : 142
  • تعداد بازدید : 20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکووه

نکات بهداشتی سفر

بهداشت مواد غذایی

 

 

 

  • غذای آماده به مصرف را رو باز نگهداری نکنید.
  • جهت مصرف نوشیدنی داغ( چای، آب جوش، قهوه و شیر) از لیوان یکبار مصرفمناسب ترجیحا" گیاهی یا کاغذی استفاده کنید.
  • از خرید و مصرف پنیر های محلی جدا خودداری نمایید.
  • قوطی های کنسرو سالم بوده و باید فاقد هر گونه بادکردگی ، فرو رفتگی ، ضرب دیدگی و زنگ زدگی باشند.
  • غذای کنسروی مطئمن ترین غذا در طول سفر است.     
  • کنسروها را پس از اطمینان از تاریخ مصرف آن و دارا بودن مجوز وزارت بهداشت باید به مدت 20 دقیقه قبل از مصرف بجوشانید
  • تخم مرغ را هرگز نشویید و در صورت شستن سریعا مصرف کنید.
  • از خرید هر نوع مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد خودداری نمایید.
  • غذا را بطور کامل بپزید.
  • غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار نباید گرم شود
  • در صورت عدم دسترسی به یخچال و یا یخدان از مصرف مجدد غذایی که بیش از ۲ساعت از طبخ آن می‌گذرد خودداری کنید.
  • غذاهای پخته شده را از غذاهای خام جدا کنید .
  • از مصرف سالاد الویه باستثنای سالاد الویه بسته بندی شده صنعتی به عنوان غذای مسافرتی اکیدا خودداری نمایید.
  • از خرید و مصرف شیرینی جات و تنقلات حاوی رنگهای مصنوعی به شدت پرهیز کنید.
  • از مصرف مجدد روغن حرارت دیده جدا خوداری نمایید.
  •   برای پیشگیری از بیماریهای روده ای حتما میوه و سبزیجات را با محلول گندزدا بعد از شستن گندزدایی  نمایید.
  • سالم سازی سبزیجات شامل 4 مرحله است:1- پاکسازی از گل و لای  2- انگل زدایی با مایع ظرفشویی   3- گندزدایی  4- شستشو با آب
  • در هنگام سفر توصیه می شود به همراه غذا "ماست"  مصرف کنید.
  • توصیه می شود به هنگام سفر از لیموترش و یا آبلیمو به همراه غذا استفاده نمایید.
  • برای تهیه سالاد یا خرد کردن نان و سبزیجات از چاقوها و تخته‌های جداگانه استفاه کنید.
  • دستها و تمام سطوح و وسایل آماده سازی غذا را با مایع ظرفشویی و آب گرم قبل و بعد از تماس با گوشت مرغ و ماهی خام بشویید.
  • بهترین میوه‌هایی که برای مسافرت می‌توان همراه داشت میوه‌هایی مانند موز، سیب و پرتقال هستند که برای مصرف باید پوست آنها کنده شود.
  • تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.

      بهداشت آب

  • از خوردن آب بطری شده یخ زده خودداری کنید.
  • از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنید.و آب مصرفی خود را از منابع مطمئن و شبکه های آبرسانی تهیه کنید.
  • بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شود.

 در صورت مشاهده تخلفاتبهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراتب را به سامانه مردمی رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره 190 اطلاع دهید

 

  • گروه خبری : بهداشتی ,آرشیو,یاهویی
  • کد خبر : 61062
کلید واژه

تصویر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن