روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه
خودمراقبتی و قارچ های سمی
باتوجه به مسمومیت جمعی از هم وطنانمان توسط قارچ های سمی ، کارشناس آموزش بهداشت در جلسه آموزشی با رابطین ادارات در این زمینه مطالبی را ایراد نمود.
باتوجه به مسمومیت جمعی از هم وطنانمان توسط قارچ های سمی ، کارشناس آموزش بهداشت در جلسه آموزشی با رابطین ادارات در این زمینه مطالبی را ایراد نمود.
ازجمله مباحث مطرح شده در جلسه مذکور می توان به این نکات اشاره نمود که این نوع قارچ های سمی بسیار شبیه به قارچ های چتری ( خوراکی)هستند ولی مشخصات متفاوتی نسبت به قارچ خوراکی دارندکه برای افراد عادی قابل تشخیص نیست .زمانیکه افراد نا آگاه اقدام به جمع آوری قارچ ها از جنگل می کنند ممکن است گونه های سمی قارچ را چیده باشند. گاهی اوقات نیز یک گونه قارچ در زمان جوانی خوراکی بوده ولی هنگامی که بالغ می شود و شروع به فسا می کند سمی می شود. گاها گفته می شود که اگر قارچ را چندین روز در سرکه نگهداری کنید سمیت خود را از دست می دهد. اما این درست نیست چنین تیماری فقط مزه تند قارچ را از بین می برد اما سم خطرناک آن را برطرف نمی کند. مصرف قارچ های سمی سبب بروز اختلالات عصبی، اختلالات گاستریک، اختلالات خونی و ماهیچه ای می شود. از مهمترین قارچ های سمی می توان به جنس اشاره کرد.
بنابراین به هم وطنان عزیز توصیه می شود که حتما از قارچ های بسته بندی شده که دارای مهر استاندارد هستند استفاده کنند و ریسک این خطر را نپذیرند.