روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه
جلسه آموزشی در خصوص بیماری تب مالت و راه های انتقال آن
مورخ 27/06/96 جلسه آموزشی در خصوص بیماری تب مالت و راه های انتقال آن در واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت برگزار گردید

مورخ 27/06/96 جلسه آموزشی در خصوص بیماری تب مالت و راه های انتقال آن در واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت برگزار گردید.
در این جلسه آقای جوکار کارشناس واحد مبازره با بیماری ها درخصوص بیماری تب مالت و چگونگی انتقال آن نکاتی را بیان نمودند.
بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می گردد. این بیماری در حقیقت از طریق مصرف لبنیات غیرپاستوریزه همچون مصرف شیرخام، پنیرهای محلی، بستنی های سنتی و کره های محلی و همچنین از راه تماس افرادی که در ارتباط مستقیم با دام می باشد منتقل می شود،
همانطور که از نام این بیماری مشخص است علامت اصلی این بیماری تب است که عموما در عصر و شب به اوج می رسد و بیمار دچار تعریق فراوان می شود.
از شیوه های پیشگیری از تب مالت، از مصرف پنیر تازه خودداری شود پنیرباید90- 70 روز در آب نمک بماند و سپس مصرف شود. شیر نیز باید حتما پس از جوشاندن(20-15 دقیقه) میل شود. مؤثرترین راه پیشگیریاز بیماری استفاد ه از محصولات لبنی پاستوریزهاست، همچنین به یاد د اشته باشید فریز کرد ن مواد غذایی این میکروب را نابود نمی کند .
پشگیری از این بیماری با واکسیناسیون دام های آلوده و ریشه کن کردن بیماری در دام ها صورت می گیرد، ولی در هر صورت با توجه به این که این بیماری در دام های ایران به وفور وجود دارد، بهترین راه پیشگیری، اجتناب از مصرف شیر نجوشیده یا غیر پاستوریزه، پنیر محلی و بخصوص بستنی های غیرپاستوریزه و متفرقه است.