• تاریخ انتشار : 1394/09/30 - 11:44
  • بازدید : 561
  • تعداد بازدید : 10
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
واحد بهداشت خانواده و آموزش بهداشت شبکه و درمان فیروزکوه

بسیج ملی کاهش مصرف نمک و روغن و چربی (29آذر لغایت 14 دی ماه) پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر با کاهش مصرف نمک و روغن:

با کاهش مصرف چربی و روغن از بیماری های قلبی _ عروقی پیشگیری کنیم ؟ بیماری های قلبی _ عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است .40 درصد از مرگ و میرها در کشورهای پیشرفته و 25 درصد در کشورهای در حال توسعه ناشی از بیماری های قلبی_ عروقی است. در کشور ما نیز بیماری های قلبی _ عروقی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر است.

با کاهش مصرف چربی و روغن از بیماری های قلبی _ عروقی پیشگیری کنیم ؟

بیماری های قلبی _ عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است .40 درصد از مرگ و میرها در کشورهای پیشرفته و 25 درصد در کشورهای در حال توسعه ناشی از بیماری های قلبی_ عروقی است. در کشور ما نیز بیماری های قلبی _ عروقی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر است.

عوامل زیادی در بروز بیماری های قلبی عروقی موثرند که از مهم ترین آن ها می توان اختلال در چربی های خون ، فشارخون بالا ، چاقی ، کم تحرکی ، استرس ، فشارهای روحی و روانی ، استعمال دخانیات ، رژیم غذایی نامناسب و مصرف زیاد روغن و چربی را نام برد.

مصرف زیاد روغن و چربی در برنامه های غذایی روزانه علاوه بر این که خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد با افزایش دریافت کالری که در بدن بصورت چربی ذخیره می شود ، در نهایت اضافه وزن و چاقی را بدنبال دارد. اضافه وزن و چاقی زمینه را برای ابتلا به سایر بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت و انواع سرطان فراهم می کند. کاهش مصرف روغن و چربی و استفاده درست از روغن ها نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها دارد.

برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی بایستی روغن نباتی جامد و پیه و دنبه را حذف کرده و بجای آن از انواع روغن مایع از جمله کلزا ، آفتابگردان ، ذزت و زیتون استفاده کنید. همچنین مصرف غذاهای آماده مثل پیتزا ، سوسیس و کالباس به حداقل برسانید.شیر و ماست کم چرب ( کمتر از 5/2 درصد چربی ) را جایگزین انواع پرچرب آن کنیدجوش شیرین که ممکن است در انواع نان و کیک به کار رود دارای مقدار زیادی سدیم ( عنصر موثر نمک ) است. بنابراین در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید بسیار محدود شود.غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند ، به همین دلیل بهتر است مصرف این مواد غذایی را محدود کنید.میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می کنید را کاهش دهید.شیرینی های خامه ای حاوی چربی زیادی هستند . بجای آن از شیرینی های ساده و به مقدار کم استفاده کنید.

  • گروه خبری : بهداشتی
  • کد خبر : 26896
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن