روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه
بازدید سرپرست شبکه بهداشت درمان فیروزکوه از محل جمع آوری شیرهای فله ای دامداران
در تاریخ 15/05/96 پیرو هماهنگی قبلی واحد بهداشت محیط با تعاونی دامداران فیروزکوه بازدید مشترکی با حضور دکتر کرمانی سرپرست شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه به همراه کارشناس مسئولان بهداشت محیط و بیماری ها و کارشناس دامپزشکی و جمعی از کارشناسان از محل سکوی شیر شهرستان صورت گرفت .

در تاریخ 15/05/96 پیرو هماهنگی قبلی واحد بهداشت محیط با تعاونی دامداران فیروزکوه بازدید مشترکی با حضور دکتر کرمانی سرپرست شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه به همراه کارشناس مسئولان بهداشت محیط و بیماری ها و کارشناس دامپزشکی و جمعی از کارشناسان از محل سکوی شیر شهرستان صورت گرفت . در این گشت ضمن بررسی وضعیت بهداشت محیط، بهداشت فردی کارکنان، بهداشت ابزار و تجهیزات توسط کارشناسان بهداشت محیط ، آموزش های لازم در خصوص پیشگیری از بیماری تب مالت توسط کارشناس مسئول بیماریها به دامداران حاضر و کارکنان داده شد . همچنین کارشناسان بهداشت محیط با استفاده از تجهیزات پرتابل میزان آفلاتوکسین موجو در شیر را مورد سنجش قرار دادند .
لازم به ذکر است سم افلاتوکسین در شیر در اثر تغذیه دام از نان های کپک زده ,انتقال پیدا می کند.اگر قارچهای مولد این سموم بر روی خوراک دام و مواد غذایی (مانند پسته، بادام زمینی، ذرت، سویا و گندم) رشدکنند مصرف غذاهای آلوده به آفلاتوکسین میتواند موجب بیماری در انسان یا دام شود.در پی مصرف آفلاتوکسین B1 توسط دامهای شیری، آفلاتوکسین M1 (AFM 1) از راه شیر و لبنیات به انسان منتقل میشوند و بهدلیل اثرات سرطانزایی، فعالیت سرکوب ایمنی و کاهش رشد، بهطور بالقوه برای سلامتی انسان مخاطرهانگیز میباشند.
همچنین تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیر پاستوریزه منتقل می شود وکه جهت پیشگیری باید از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه خودداری نمود و هنوز بهترین راه پیشگیری از این بیماری پرهیز از مصرف شیر، پنیر و بستنی غیرپاستوریزه است.