روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان
آنچه در مورد صنعت مواد غذایی نمیدانستید(قسمت اول:شیر)
آنچه در مورد صنعت مواد غذایی نمیدانستید(قسمت اول:شیر)
انواع شیر از نظر فرآیند های حرارتی :
الف) شیر پاستوریزه: شیری است که در آن باکتری های بیماریزا و بیشتر میکروارگانیزم های غیر بیماریزا نابود می شود.تغییرات فیزیکی، شیمیایی و حسی ایجاد شده در شیری که به طریقه صحیح پاستوریزه شود چندان قابل ملاحظه نیست.
ب)شیر استریلیزه: شیری است که فرآیند حرارتی شدید برروی آن برای از بین بردن تمام میکروب های بکار می رود. امروزه برای تولید شیر از تکنیک فرادما (UHT)استفاده می شود که در آن شیر برای مدت 5-2 ثانیه در دمای 140-135 درجه سانتیگرادقرار می گیردو سپس در شرایط کاملا اسپتیک و بدون آلودگی مجدد بسته بندی می شود.
فرآیند دمایی |
شرایط دما-زمان |
نحوه انجام |
پاستوریزاسیون کندLTLT (دمای کم در مدت زمان زیاد) |
63 درجه سانتیگراد برای مدت 30 دقیقه |
بصورت غیر مداوم و در مخازن دو جداره |
پاستوریزاسیون سریعHTST (دمای زیاد در مدت زمان کم) |
75-72 درجه سانتیگراد برای مدت 20-15 ثانیه |
بصورت مداوم و در مبدل های حرارتی صفحه ای |
استریلیزاسیون UHT |
140-135 درجه سانتیگراد برای دمای 5-2 ثانیه |
بصورت مداوم و در اواپراتورهای دو جداره |
نظر