• تاریخ انتشار : 1398/04/01 - 10:44
  • بازدید : 372
  • تعداد بازدید : 34
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه

روش هایی برای پیشگیری از مارگزیدگی

آمار نشان می دهد که سالیانه حدد پنج میلیون نفر در جهان توسط مارها مورد گزش قرار می گیرند که مرگ و میر ناشی از آن سالیانه بالغ بر ۱۲۵ هزار نفر است.

آمار نشان می دهد که سالیانه حدد پنج میلیون نفر در جهان توسط مارها مورد گزش قرار می گیرند که مرگ و میر ناشی از آن سالیانه بالغ بر ۱۲۵ هزار نفر است. در بسیار از موارد مشاهده شده است که ترس از گزش توسط مارهای غیرسمی می تواند منجر به ایجاد مشکلات در مصدوم شود، بنابراین توانایی تشخیص مارهای سمی از غیر سمی کمک موثری در جلوگیری از تشدید عوارض مارگزیدگی در مصدوم می باشد.  از جمله راه های تشخیص مار سمی از غیر سمی، تفاوت در شکل مردمک چشم، شکل دم، حرکت مار، پولک سر، شکل گردن، شکل سر و شکل دندان نیش است. گاهی اوقات در مناطقی شایع است که مارهای آن غیر سمی هستند و همین امر باعث می شود افراد در صورت مشاهده مار آن را با دست بردارند. در صورت مشاهده مار سعی کنید به آرامی از آن دور شوید (مارها بیشتر از انسان هراس دارند تا انسان از آن ها، معمولا مارها حمله نمی کنند مگر اینکه تحریک شوند). دست و پای خود را در مکان های مشکوک که بازرسی از آن ها میسر نیست وارد نکنیم و در صورتیکه به محل هایی می روید که احتمال وجود مار در آن است(مزرعه و انبار) می توانید از چکمه های بلند استفاده کنید. در دسترس بودن جعبه کمک های اولیه مارگزیدگی، احتیاط در زمان جابه جا کردن سنگ ها- پوشال ها و چوب ها به دلیل پنهان شدن این جانوران در زیر آن ها، استفاده از پشه بند در هنگام خواب در محل های باز، احتیاط در پوشیدن کفش و لباس در محل هایی که احتمال وجود مار است، اطمینان از کشته شدن مار کشته شده، تماس با آتش نشانی و خدمات ایمنی در صورت مشاهده مار در منزل از دیگر این اقدامات پیش گیری کننده از گزش توسط مار است همچنین در انبار منزل و یا کارگاه که موش دیده می شود احتمال وجود مار نیز می باشد زیرا مارها از موش به عنوان غذا استفاه می کنند بنابراین جهت پیشگیری از ورود مار باید موش ها را از بین برد.

اقدامات اولیه پس از گزش مار

پیشگیری از گزش جانوربرای بار دوم، حفظ خونسردی و آرامش زیرا هیجان باعث شدت یافتن گردش خون و انتشار سریع زهر می شود، تامین مایعات بدن، شناسایی مار، خارج کردن وسایل زینتی، ثابت نگه داشتن عضو بدن، خارج کردن زهر از محل نیش توسط سرنگ های مخصوص فورا پس از گزش و انتقال سریع مصدوم به بیمارستان از جمله این اقدامات است.

اقداماتی برای درمان مارگزیدگی

شوک الکتریکی، استفاده از یخ، برش محل گزش، استفاده از مشروبات الکلی، بستن بالای محل گزش، مکیدن محل گزش و استفاده از داروهای گیاهی از جمله کارهایی است که پس از گزش نباید انجام شود زیرا محققین پی برده اند این اقدامات که قبلا مرسوم بوده ممکن است منجر به افزایش آسیب های فرد گزیده شده و یا حتی مرگ او منجر شود.

منبع : دستورالعمل کشوری عقرب و مار

  • گروه خبری : بهداشتی ,آرشیو,یاهویی
  • کد خبر : 79643
کلید واژه

تصویر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن