• تاریخ انتشار : 1394/07/19 - 09:22
  • بازدید : 463
  • تعداد بازدید : 24
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
واحد بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه

هفته ملی سلامت بانوان گرامی باد:(16 الی 22 مهر 94)

هفته ملی سلامت بانوان ایران در مهر ماه هر سال با هدف حساس سازی و اطلاع رسانی در خصوص مهمترین اولویت های سلامت زنان به کل جامعه از جمله زنان ،مردان،مدیران و سیاستگذاران برگزار می شود.

هفته ملی سلامت بانوان گرامی باد:(16 الی 22 مهر 94)

 "زن قلب خانواده"

اهمیت سلامت زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور بر هیچکس پوشیده نیست .زنان محور و مدیر سلامت خانواده و یار و همکار ارائه دهندگان خدمات در سیستم سلامت هستند و بخش مهمی از فعالیت های مربوط به خود مراقبتی و مراقبت در منزل به عهده آنان است.مرگ و میر ،ناتوانی و رفتارهای آنها،همه ابعاد سلامت خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد.به علاوه با توجه به یادگیری رفتار در خانواده و نقش مادران در شبکه یادگیری اجتماعی ،آثار رفتارهای زنان و مادران بر جنبه های مختلف سلامت و بیماری و تاثیر آن در فرهنگ رفتاری همه اعضای خانواده غیر قابل انکار است.

هفته ملی سلامت بانوان ایران در مهر ماه هر سال با هدف حساس سازی و اطلاع رسانی در خصوص مهمترین اولویت های سلامت زنان به کل جامعه از جمله زنان ،مردان،مدیران و سیاستگذاران برگزار می شود.

شعار هفته ملی سلامت بانوان ایران در سال جاری "زن قلب خانواده "می باشد

 

بیماریهای قلبی عروقی اولین علت مرگ و میر در زنان است

معمولاً افراد تصور می کنند بیماری قلبی عروقی بیماری مخصوص سالمندان و مردان است اما زنان و کودکان بیشتر در معرض این بیماری هستند ولازم است زنان در مورد خطر بیماری قلبی عروقی و اقدامات حفاظتی برای خود و افراد خانواده آگاهی داشته باشند.

فشارخون بالا، کلسترول خون بالا، قند خون بالا، مصرف سیگار، کاهش مصرف میوه و سبزی، اضافه وزن، چاقی و کم تحرکی از عوامل خطر بیماری قلبی و سکته مغزی است.

با کنترل عوامل خطر اصلی شامل مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم و کم تحرکی می توان از 80 درصد این مرگ های زودرس جلوگیری کرد.

انجام غربالگری های سلامتی، پیاده روی سازماندهی شده، برگزاری برنامه های دو و آمادگی جسمانی، گفتگوهای عمومی در مورد قلب، داستان ها و تجربیات واقعی از افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی و نحوه درمان و کنترل آن و مسابقات ورزشی از جمله اقدامات پیشگیرانه در این زمینه است.

سرطان پستان دومین عامل مرگ و میر در زنان

 سرطان پستان یکی از بیماری‌های شایع زنان و بیشترین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان سنین 20 تا 39 سالگی و بعد از سرطان ریه شایعترین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است کهمتاسفانه شیوع آن در حال افزایش است.
سرطان پستان دومین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است و میزان بروز سرطان در زنان سفید پوست، زنان چاق، زنانی که تعداد کمتری فرزند دارند و همچنین زنانی که دیرتر یائسه می شوند بیشتر است.
شانس ابتلا به سرطان پستان در خانم‌هایی که فامیل درجه یک آنها مثل مادر یا خواهرشان سرطان پستان داشته‌اند بیشتر است، عواملی مانند مصرف غذاهای چرب، الکل و تماس با اشعه رادیواکتیو نیز موجب افزایش ابتلا به سرطان پستان می‌شود

انجام ورزش- ثابت نگهداشتن وزن - شیردهی وعدم مصرف هورمون - خودداری ازمصرف غذاهای پرچرب ،سرخ کرده - آماده وکنسروشده-افزایش مصرف میوه وسبزیجات ،غلات،ماهی،سبب کاهش بروز سرطان دربدن می شود.
بیشتر مراجعات خانم‌ها به علت احساس توده در پستان است که خوشبختانه اکثر این توده‌ها بدخیم یا سرطانی نیستند. همچنین بسیاری از زنان به علت درد سینه مراجعه می‌کنند و از وجود سرطان پستان بیم دارند ولی بهتر است بدانیم که سرطان پستان معمولا با درد همراه نیست.
بیشتر مواقع سرطان پستان به صورت احساس توده در سینه خود را نشان می دهد که این توده معمولا سفت، غیردردناک و غیرمتحرک است. علائم دیگر نیز شامل تغییرات نوک پستان، زخم یا احساس توده زیر بغل است.
تشخیص زودهنگام سرطان پستان:                                                                           

   خوشبختانه اگر این سرطان زود تشخیص داده شود قابل درمان بوده و بیمار طول عمر زیادی خواهد داشت. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که تمام خانم‌ها بعداز سن 30 سالگی معاینه پستان توسط متخصص زنان ویا جراح سالیانه انجام داده و از سن 40 سالگی یکبار، ماموگرافی جهت تشخیص زودرس این بیماری را انجام دهند. همچنین تمام خانم‌هایی که احساس توده یا علائم مشکوک در پستان دارند بهتر است جهت معاینه به پزشک جراح مراجعه نمایند.
تشخیص قطعی سرطان پستان با نمونه برداری از بافت به وسیله سوزن یا روش باز امکان پذیر است و جهت درمان این بیماران از روش‌های جراحی و شیمی درمانی و رادیوتراپی استفاده می‌شود.

بانوان محترم می توانند باتشکیل پرونده سلامت بانوان( 30-59 ساله) در مرکز بهداشتی درمانی شهدای  7 تیر گام موثری درحفظ وارتقاء سلامتی خود بردارند.

                                                                          

  • گروه خبری : بهداشتی
  • کد خبر : 24334
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن