روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه
بسیج ملی تغذیه سالم ( 15 لغایت 30 دی ماه 1399 )
در بحران هایی مانند کرونا ، تبعیت از یک الگوی تغذیه ای سالم یکی از مهم ترین و اساسی ترین عوامل در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت محسوب می شود .
ش شعار : تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا
مقدمه :
در بحران هایی مانند کرونا ، تبعیت از یک الگوی تغذیه ای سالم یکی از مهم ترین و اساسی ترین عوامل در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت محسوب می شود . افراد مبتلا به بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری قلبی – عروقی ، کبدی ، پرفشاری خون ، دیابت ، آسم و مشکلات تنفسی ، بیماران سرطانی و مبتلایان به اضافه وزن و چاقی ، بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند . به همین دلیل لازم است در شرایط فعلی بحران کرونا ، به منظور تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کووید 19 توجه ویژه ای به نحوه تغذیه مبذول شود .
پیام های تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا
- مطالب معتبر تغذیه را از سایت nut.behdasht.gov.irبدست آورید .
- برای تقویت سیستم ایمنی بدن به اندازه کافی از منابع پروتئینی و ریزمغذی ها استفاده کنید .
- برای تقویت سیستم ایمنی بدن در کنار هر وعده غذایی از سالاد و یا سبزی خوردن استفاده کنید .
- در دوران همه گیری کرونا از مواد غذایی کم چرب ، کم نمک و با قند کمتر استفاده کنید .
- از سبزی ها و صیفی جات فصلی مثل شلغم ، کدوحلوایی ، انواع کلم و گل کلم و هویج که سرشار از ویتامین Cو Aهستند استفاده کنید .
- مصرف فست فود ها مثل انواع پیتزا ، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی را محدود کنید .
- احتمال ابتلای افراد چاق به کرونا بیش از دیگر افراد است ، مراقب وزنتان باشید .
- در صورت ابتلا به کرونا مصرف مایعات و نوشیدنی های گرم به دفع سموم و حفظ ایمنی بدن کمک می کند .
- از سیر ، زنجبیل و پیاز هر روز در غذاهای مصرفی استفاده کنید .
- از جوانه گندم ، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید .
- برای پیشگیری از تحریک سیستم ایمنی بدن ، بجای روغن های حیوانی و روغن دنبه که حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند ، از روغن های مایع استاندارد و دارای مجوز های بهداشتی و در حد متعادل استفاده کنید .
شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه –واحد سلامت خانواده ، تغذیه و جمعیت