واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه
اعزام تیم بهداشتی به منطقه ایلام بابت کمک به زائرین عتبات عالیات کربلا از شهرستان فیروزکوه
نیروهای عملیاتی برای مدت یک هفته از صبح روز 10/9/94 در قالب اکیپ شامل کارشناسان بیماریها طی هماهنگی به عمل آمده از طرف معاونت محترم امور بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی به استان ایلام اعزام شدند.

نیروهای عملیاتی برای مدت یک هفته از صبح روز 10/9/94 در قالب اکیپ شامل کارشناسان بیماریها طی هماهنگی به عمل آمده از طرف معاونت محترم امور بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی به استان ایلام اعزام شدند.
برای ارائه خدمت به زائرین گرانقدر و معظم بیماریابی از بیماریها شامل سرخک ، فلج اطفال ، شبه آنفلوانزا و جداسازی بیماریهای حاد تنفسی از سایر بیمارها و ارجاع آنها به مراکز مجهزتر بهداشتی درمانی و بیمارستان که دارای پزشک متخصص داخلی و عفونی هستند انجام می شود در ذیل موارد تراکت در قالب تعریف و علائم بیماری آنفلوانزا که نیز بین زائرین توزیع می گردید.
علائم بیماری آنفلوانزا
آنفلوانزا شایعترین سرماخوردگی است که شیوع ویروس آن از اول فصل پاییز آغاز و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد. آنفلوآنزا به صورت بیماری واگیردار گریبان گیر همه گروه های سنی میشود. تب و لرز ،سر درد ، دردهای عضلانی و استخوانی از جمله کمردرد، ضعف، خستگی و کوفتگی، سرفههای خشک گلودرد، خشونت صدا و آبریزش بینی، از علایم شایع بیماری هستند. عفونتهای باکتریایی از جمله برونشیت یاذاتالریهاز عوارض احتمالی بیماری است. این عفونت ممکن است خصوصاً در افرادی که بیماری مزمن دارند یا افراد بالای 65 سال، خطرناک باشد.
راههای انتقال بیماری
ویروس به راحتی از طریق ترشحات تنفسی ازجمله عطسه و سرفه و نیز از طریق تماس نزدیک، نظیردست دادن و روبوسی از فرد بیمار به افراد سالم منتقل میشود.
اقدامات زیر برای کاهش علائم و بهبود بیماری موثر است:
- استراحت در منزل بویژه در هنگام تب: بهترین درمان برای آنفلوانزا استراحت است. استراحت کمک میکند تا بدن با ویروس به خوبی مبارزه کند.
- استفاده از مایعات فروان مانند آب، آب میوه و سوپ رقیق غرغره آب یا آب نمک ولرم چند بار در روز باعث میشود سوزش گلو بهبود یابد.
- استفاده از قطرههای بینی حاوی آب و نمک برای تخفیف گرفتگی بینی، موثر است. قطرههای بینی که حاوی آب و نمک (سرم فیزیولوژی) هستند به کاهش ترشحات بینی و مرطوب شدن پوست داخل بینی کمک میکنند.
- برای افزایش رطوبت هوا از یک دستگاه بخوراستفاده نمایید. رطوبت کمک میکند تا ترشحات ریه رقیق و بنابراین راحتتر تخلیه شوند. دستگاه را روزانه تمیز کنید.
- برای جلوگیری از سرایت بیماری به دیگران، دستان خود را مرتباً بشویید، خصوصاً پس از فین کردن یا پیش از دست زدن به غذا یا مواد غذایی.
رژیم غذایی
- معمولاً اشتها به هنگام آنفلوانزا کم میشود. شاید در ابتدا فقط اشتها به مایعات داشته باشید، سپس پس از مدتی به وعدههای غذایی کوچک حاوی مواد نشاستهای بدون ادویه (نان سوخاری، برنج، پوره، غلات پخته شده، سیبزمینی پخته) اشتها پیدا کنید.
- روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید (خصوصاً اگر تبتان بالا باشد). نوشیدن مایعات بیشتر مثل آب میوه، چای و نوشیدنیهای غیر گازدار نیز به رقیق شدن ترشحات کمک میکنند.
- استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامینC در کاهش طول مدت بیماری موثر است.