روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه
گرامیداشت روز جهانی تخم مرغ(17 مهر ماه)
سلامت برای همه ،تخم مرغ برای همه
تخم مرغ یکی از معدود غذاهای کامل طبیعی است که نیاز های بدن را بطور متعادل تامین می نماید.عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن با سایر مواد غذایی ،ترکیب کامل پروتئینی آن (دارای تمام اسید آمینه های ضروری)و مواد مهم موجود در آن نظیر کولین،لوتئین و گزانتین است.
امروزه ثابت شده است مزایا و نقش تخم مرغ در سلامتی بدن بقدری است که نباید آنرا از رژیم غذایی حذف کرد،بخصوص بخاطر نقش آن در تکامل مغز جنین و نوزاد،جلوگیری از کوری و آلزایمر متداول در کهنسالی و تقویت سیستم عصبی و حافظه و کمک به سلامت قلب و عروق.
-از مصرف تخم مرغهای خام به علت احتمال وجود آلودگی و ایجاد مسمومیت غذایی بپرهیزید
-تخم مرغ را در هنگام مصرف بصورت جداگانه بشکنید تا در صورت مشاهده علائم فساد آن را مصرف نکنید
-آب پز کردن(بصورت سفیده و زرده کاملا سفت شده)از بهترین روش های طبخ تخم مرغ می باشد.
-حلقه سبز اطراف زرده تخم مرغ آب پز نشانه پختن بیش از حد آن است و دلیل آن ترکیب گوگرد و آهن موجود در زرده می باشد.این رنگ در حالتی که تخم مرغ در آب محتوی آهن زیاد پخته شود نیز بوجود می آید.
-پوسته تخم مرغ آب پز تازه به هنگام پوست کندن از سفیده به سختی جدا می گردد،حال آنکه در تخم مرغی که کهنه باشد پوست کندن به سهولت انجام می شود.
-یکی دیگر از نشانه های تازگی تخم مرغ پخته آن است که زرده در مرکز سفیده قرار دارد،اما در تخم مرغ کهنه زرده در کنار پوسته واقع شده است.