• تاریخ انتشار : 1398/04/18 - 09:32
  • بازدید : 204
  • تعداد بازدید : 26
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه

پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید(IDD)

میزان ید مواد غذایی معمولا کم است . بیشترین میزان ید در ماهی و به میزان کمتر در شیر ، تخم مرغ و گوشت وجود دارد .

میزان ید مواد غذایی معمولا کم است . بیشترین میزان ید در ماهی و به میزان کمتر در شیر ، تخم مرغ و گوشت وجود دارد . به دلیل میزان کم ید در این مواد غذایی ، ید مورد نیاز به نمک خوراکی اضافه شده است . تبلیغات ناآگاهانه و وسیع در خصوص داشتن خواص درمانی و عدم تاثیر مصرف در بیماری های فشار خون بالا ، بیماران قلبی ، دیابتی و زنان باردار درباره نمک های طبیعی غیرمنطقی و غیر علمی بوده به عنوان یک تهدید جدی به شمار می رود .همچنین مصرف نمک های غیر ید دار و غیر تصفیه که فاقد پروانه ساخت از وزارت بهداشت می باشند باعث بازگشت عوارض جبران ناپذیر کمبود ید می شود .

اختلالات ناشی از کمبود ید در بدن :

  • گواتر
  • اختلال در تکلم
  • اختلال در ایستادن ، راه رفتن و رشد جسمی
  • اختلالات روانی
  • کاهش ضریب هوشی
  • کاهش رشد قد در کودکی و نوجوانی
  • کاهش رشد مغزی و جسمی در جنین
  • ناهنجاری مادرزادی
  • عقب ماندگی رشد مغزی در نوزادان
  • افزایش مرگ و میر دوره ی نوزادی
  • سقط جنین و مرده زایی در زنان باردار

توصیه ها :

  • مصرف نمک به مقدار کم و آن هم از نوع نمک های یددار تصفیه شده
  • نمک های ید دار نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید و رطوبت قرار گیرد .
  • نگهداری نمک در ظروف سر بسته و مات از جنس پلاستیک ، سفال ، چوب و یا شیشه ای رنگی
  • اضافه کردن نمک در آخرین مراحل پخت به غذا به منظور حفظ ید نمک

 

  • گروه خبری : بهداشتی ,آرشیو,یاهویی
  • کد خبر : 80282
کلید واژه

تصویر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن