روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه
توصیه های تغذیه ای درماه مبارک رمضان
مطالعات متعددی نقش موثر روزه داری را برسلامت به خصوص برروی تنظیم فشارخون ،کاهش سطوح چربی های خون ،کنترل وزن وبهبود بیماری های مختلف نشان داده اند دراغلب بیماری هایی که عادات غذایی غلط ،چاقی،و افزایش وزن دربروز آنها دخالت دارند روزه داری مفید است
مطالعات متعددی نقش موثر روزه داری را برسلامت به خصوص برروی تنظیم فشارخون ،کاهش سطوح چربی های خون ،کنترل وزن وبهبود بیماری های مختلف نشان داده اند دراغلب بیماری هایی که عادات غذایی غلط ،چاقی،و افزایش وزن دربروز آنها دخالت دارند روزه داری مفید است
به طور کلی پیروی ازیک برنامه غذایی صحیح درماه مبارک رمضان ازاهمیت ویژه ای برخورداراست ،تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد
تغذیه ی صحیح درماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات ،به معنی رعایت دواصل تنوع وتعادل دربرنامه غذایی است تنوع به معنی استفاده ازگروه های غذایی اصلی شامل نان وغلات ،شیرومواد لبنی،سبزی ها،میوه هاوگروه گوشت وجایگزین های آن ،تعادل بدین معنی است که از همه ی گروه های غذایی به مقدارکافی مصرف شده و از کم خوری وپرخوری پرهیز شود.
یک دستور غذایی عمومی درماه مبارک رمضان
افطار:
ابتدا با چای کم رنگ ،آبجوش یا شیرولرم با خرما یا کشمش روزه ی خود را بازکنید و سپس یکی از غذاهای زیرپیشنهاد میشود : انواع نان سبوسداروپنیرهمراه با سبزی یا گوجه فرنگی یا گردو،فرنی یا شیربرنج ،انواع کوکو وشامی ،شله زرد.
شام :
بافاصله ی 2ساعت بعدازافطار یکی از غذاهای زیررا انتخاب کنید:
سوپ ساده وکم چرب ،آش با حبوبات کم،حلیم ،خوراک لوبیا ،عدسی،خوراک سبزیجات با کمی نان سبوسدار وتیره به همراه ماست وخیاروسبزی خوردن یا سالاد کاهو و دوغ .
بلافاصله بعد ازشام ازمصرف چای خودداری کنید ،چون جذب آهن را کاهش می دهد .بهتر است به عنوان دسربعد از شام ازمیوه ها ،مخصوصا مرکبات ومیوه هایی که حاوی مقادیر بالایی ویتامین سی هستند ،استفاده کنید،زیرا جذب آهن را دربدن افزایش داده ودرسوخت وساز طبیعی بدن و تولید برخی از هورمون ها نقش ویژه ای دارند .
تاپایان شب و هنگام خواب ،تا حدی که میل دارید از میوه ها وسبزی ها و آب وسایر نوشیدنی ها استفاده کنید
سحری :
وعده ی سحری بهتر است مثل وعده ی ناهارباشد و غذای اصلی دراین وعده صرف شود:
-انواع چلوخورشت وپلوهای مخلوط با حبوبات وسبزیجات (عدس پلو،ماش پلو،سبزی پلو)به همراه مقداراندکی مرغ،ماهی،یا گوشت(مصرف زیاد مواد پروتئینی در سحرسبب تشنگی درساعات اولیه روز می شود )وسبزی های تازه مثل سبزی خوردن یا سالاد کاهو وماست برای این وعده مناسب است .لازم به ذکراست که ازمصرف بیش از حد سالاد خودداری شود .
بلافاصله بعد از اتمام سحری ازنوشیدن چای پررنگ اجتناب کنید ،زیرا هم جذب آهن را کاهش می دهد و هم مصرف زیاد چای درسحرباعث افزایش دفع ادرار ودفع مواد معدنی مورد نیاز بدن و بروز تشنگی درطول روز می شود .
علی (ع) می فرمایند:
" روزه ی دل از اندیشیدن گناهان ،برترازروزه ی شکم ازخوردن و آشامیدن است"
منبع:کتاب راهنمای تغذیه صحیح درماه مبارک رمضان